nagelutbildning

Utbildaning till nagelterapeut

Vill du utbilda dig till nagelterapeut? Det innebär att du genomför en nagelutbildning och vid utbildningens slut blir du en diplomerad nagelterapeut. Inom branschen finns det främst två material som man använder sig utav, det är gelé och akryl. Men numera är det framför allt gelé som är allra populärast.

Vad ingår i utbildningen?

Vad som innefattar en nagelutbildning för att bli nagelterapeut är så väl teoretiska moment och givetvis praktiska. Du får lära dig om olika tekniker för att bygga upp naglar samt hur du använder dig av olika material och verktyg.

Var finns utbildningarna?

Utbildningar finns runtom i hela Sverige där du får all kunskap som du kan tänkas behöva. Vanligtvis ingår även några veckors praktik där du då får chansen att utvecklas och får en större erfarenhet av yrket samt mer kundkontakt. När det kommer till branschen är det vanligt att man hyr in sig på en salong eller öppnar en egen verksamhet efter avslutad utbildning. Därför är det särskilt viktigt att skapa sig en kundkrets som är lojal och återkommer till dig som kund.

Att tänka på vid val av utbildning

När det gäller materialen som används, alltså akryl och gelé, så fungerar dessa på olika sätt. Akryl är ett pulver som blandas med vätska och därefter byggs nageln upp, materialet ”stelnar” därefter. Akryl är ett perfekt material för att skapa mycket tunna naglar eftersom det är så pass hårt och hållbart. Gelé å andra sidan är precis som namnet antyder, ett geléliknande material i konsistensen och kan antingen byggas på ens egna befintliga nagel eller med tippar om man önskar en nagelförlängning. För att gelén sedan ska stelna så placerar man händerna i en UV-lampa efter att gelén har applicerats. Beroende på vilket material du vill arbeta med är det viktigt att kontrollera att utbildningen du väljer antingen att ha fokus på båda materialen eller exempelvis enbart något av materialen, beroende på vilket du vill jobba med.